30% ресторанів не відкрилося після карантину

Поділитися:

Український бізнес найбільш сильно відчув наслідки карантину, вже після шостого тижня з його початку. Зараз показники активності почали демонструвати зростання.

За даними моніторингу відкритих даних Opendatabot, на ресурсах з пошуку роботи, кількість вакансій зросла. Якщо 26 квітня було 22 800 нових пропозицій, то зараз 31 900.

Також до колишньої позначки повернувся і показник новостворених ФОП. З початку минулого тижня зареєструвалося 4 775 бізнесменів.

Окрім того моніторинг показує, що в країні працює 69 відсотків ресторанів з усіх існуючих, які приймали відвідувачів до карантину. Виручка установ громадського харчування також почала зростати. Але варто враховувати, що з початку карантину прибуток ресторанів впала в 3,5 рази.

Як відзначають профільні експерти, зараз ресторани повинні переглянути концепцію своєї роботи. Сюди можна віднести і меню, і ціни, і порції. І тоді, заклади зможуть вийти на показники початку 2019 року, однак відбудеться це не раніше 2021 року.

Як повідомлялося раніше, в п’ятницю, 22 травня, в Україні набув свої офіційні повноваження так званий адаптивний карантин. Він триватиме від 22 травня до 22 червня.

Таке рішення було прийнято щодо тих регіонів країни, де рівень епідеміологічної ситуації стабілізувався, а рівень хворих не перевищує кількість 12 хворих пацієнтів на сто тисяч чоловік.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу