200 тисяч порушень за 5 днів роботи камер відеофіксації

Поділитися:

Вже через 3 дні після введення на дорогах автоматичної відео-та фотофіксації порушення правил дорожнього руху, 2400 водіїв отримали так звані «листи щастя». Ще через 2 дня, кількість «щасливчиків» збільшилася до 200 000 чоловік.

За словами глави Департаменту патрульної поліції Олексія Білошицького, в деякі дні кількість порушень досягало позначки в 100 тисяч. Тільки в перший день роботи нової системи було зафіксовано 57000 випадків.

Зараз видно, що система працює, проте в поліції не виключають, що в майбутньому можуть бути коливання в кількості порушення ПДР.

«Порушення потрапляють в загальну базу, далі до роботи приступають інспектора. Якщо все нормально, то папір підписується, за допомогою електронного підпису і листоноші «Укрпошти» доставляють лист адресату », – сказав він.

Варто відзначити, що на даний момент камери реєструють випадки перевищення швидкості. За перевищення більш ніж на 20 кілометрів на годину – штраф 255 гривень, а за перевищення на 50 кілометрів на годину – 510 гривень.

Нагадаємо, що в Міністерстві внутрішніх справ України збираються заснувати спеціальний законопроект щодо порушників правил дорожнього-руху, які в разі поганої поведінки на дорозі, будуть позбавлені прав водіння.

При цьому відзначимо, що депутати проголосували за збільшення штрафу за неправильний перехід дороги.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу