14% закладів громадського харчування зачинилися після весняного карантину

Поділитися:

Весняний карантин спричинив закриття багатьох закладів громадського харчування. Зокрема, згідно з даними з Opendatabot, 14% ресторанів та барів не відчинили свої двері, коли локдаун було завершено. Йдеться про заклади у столиці, а також у Львові, Одесі та інших великих містах України.

Нагадаємо, що за правилами локдауну заклади громадського харчування могли працювати тільки у режимі «на виніс», то ж багатьом цього не вистачило, аби покрити всю затратну частину. Припинити діяльність виявилося простіше, аніж невідомо як виплачувати оренду приміщення, зарплату робітникам, комунальні послуги тощо.

Раніше повідомлялося, що бізнес платитиме податки через «Дію». У Міністерстві цифрової трансформації повідомляють, що для фізосіб-підприємців першої, другої та третьої групи стане можливою оплата податків завдяки мобільному застосунку та порталу електронних послуг.

Також ми писали й про те, що великому бізнесу збільшили податки і ренту.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу