Весняний карантин спричинив закриття багатьох закладів громадського харчування. Зокрема, згідно з даними з Opendatabot, 14% ресторанів та барів не відчинили свої двері, коли локдаун було завершено. Йдеться про заклади у столиці, а також у Львові, Одесі та інших великих містах України.
Нагадаємо, що за правилами локдауну заклади громадського харчування могли працювати тільки у режимі «на виніс», то ж багатьом цього не вистачило, аби покрити всю затратну частину. Припинити діяльність виявилося простіше, аніж невідомо як виплачувати оренду приміщення, зарплату робітникам, комунальні послуги тощо.
Раніше повідомлялося, що бізнес платитиме податки через «Дію». У Міністерстві цифрової трансформації повідомляють, що для фізосіб-підприємців першої, другої та третьої групи стане можливою оплата податків завдяки мобільному застосунку та порталу електронних послуг.
Також ми писали й про те, що великому бізнесу збільшили податки і ренту.