1,5 мільйона українців втратили дохід на карантині – експерт

Поділитися:

В Україні насправді набагато більше безробітних, ніж офіційна статистика. Офіційно прем’єр-міністр України Денис Шмигаль озвучив цифру в приблизно 200 тисяч, але насправді все виглядає по-іншому.

Про це напередодні в інтерв’ю одного з українських телеканалів заявив аналітик Українського інституту майбутнього Данило Монін. За його словами, формально людей не звільняли, а просто відправляли в безоплатні відпустки.

Тому порахувати, скільки людей відправили і, в принципі, це легко вважається за зборами, по єдиному соціальному внеску, то якщо в січні, лютому, березні у нас збори за єдиним збору становили на 13% більше, ніж рік тому, то в квітні вже збори по ЄСВ склали всього 96%.

Таким чином, ми можемо говорити що десь 18% співробітників підприємств які офіційно оформлені не отримували доходу в квітні, або ж отримували частково. Тоді це більший відсоток, просто частина отримали 50% доходу і відповідно ми можемо говорити, що рівень доходів громадян падає, причому дуже різко падає, – пояснив експерт, додавши, в даному випадку все починають більше бояться економічних наслідків, карантинних обмежень, ніж самого вірусу .

Нагадаємо, в Україні середня кількість безробітних фіксується на рівні п’яти мільйонів українців. Про це свідчать дані Управління надання послуг населенню Державного центру зайнятості.

Як свідчить офіційна статистика, всього в країні відзначається близько 490,5 тисяч безробітних співгромадян, однак багато експертів вважають, що це число значимо применшити, і що в середньому, в країні фіксується від двох до п’яти мільйонів не працевлаштованих жителів.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ