Зустріч Зеленського з Байденом відбудеться 1 вересня

Поділитися:

Зустріч українського та американського президентів Володимира Зеленського та Джо Байдена перенесена на 1 вересня. Таку інформацію підтвердили в Офісі Президента України.

Як зазначили у канцелярії українського президента, зустріч була перенесена через події в Афганістані. Раніше зустріч планували провести сьогодні, 31 серпня, однак Вашингтон повністю спрямував свою увагу на завершальну стадію евакуації американців з Афганістану.

Як відомо, зустріч президентів України та Сполучених Штатів вже кілька разів переносилася.

Також ми писали, що український посол у Вашингтоні Оксана Маркарова розповіла про програму візиту президента України Володимира Зеленського у Сполучені Штати, куди разом з офіційною делегацією відбув 30 серпня. За її словами, у Вашингтоні лідер України перебуватиме два дні – 31 серпня -1 вересня, а потім поїде в Каліфорнію. Основні складові зустрічі українського та російського президентів у Білому домі розплановані та узгоджені, а також зустрічі з керівниками міністерств, що є ключовими для відносин України і США.

Нагадаємо, що український президент Володимир Зеленський під час зустрічі 1 вересня у Вашингтоні з американським лідером Джо Байденом може підняти питання зупинки російського газогону «Північний потік-2», що становить потенційну загрозу безпеці Європи та України. Про це пише The New York Times.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу