Зустріч Бориса Джонсона із Зеленським – головне

Поділитися:

1 лютого прем’єр Великої Британії Борис Джонсон та президент України Володимир Зеленський провели зустріч та за її підсумками дали пресконференцію. Зокрема, сторони на тлі російської загрози обговорили подальші кроки щодо стримування ймовірної російської агресії.

Пресконференцію транслював Офіс президента.

Так, Володимир Зеленський зазначив, що було обговорено комплекс кроків щодо стримування Росії.

«Будь-які заходи дієві до, а не після. Профілактика краща за реанімацію. Це доводить і недавнє рішення британського уряду про розробку закону, який посилить і розширить санкції за агресію проти України», – зазначив президент.

Своєю чергою, прем’єр Британії Борис Джонсон висловився що думає про загрозу можливого вторгнення РФ. Він зауважив, що такі дії Росії спричинили б політичну, гуманітарну та військову катастрофу для світу, тоді як потенційне вторгнення стало поразкою для президента РФ Володимира Путіна.

У зв’язку з цим, британський прем’єр запевнив, що країни Заходу зроблять усе можливе для посилення спроможності України протистояти наступу. Однак, найкращим варіантом, на його думку, є донесення до усвідомлення російських громадян факту того, що українці ладні стояти за свою країну до останнього.

«200 тисяч військових України є дуже потужними, тому російські матері мають пам’ятати про життя своїх синів. Можливо, це утримає Путіна від посилення конфлікту, і ми залучаємося до діалогу задля цього», – наголосив він.

У рамках підтримки України на тлі загрози РФ Британія виділить Україні додатково близько 119 мільйонів доларів. Гроші мають бути спрямовані на систему належного управління та підтримку незалежності української енергосистеми.

«Це має захистити від зловмисного впливу (ред. – РФ)», – зазначив Джонсон.

Раніше ми повідомляли, як президент України очікував на приїзд прем’єра Британії Бориса Джонсона.

Також ми писали, що Росія та Сполучені Штати провели письмові переговори щодо вступу чи неприйняття України до Північноатлантичного Альянсу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу