ЗСУ готові дати відсіч бойовикам в разі порушення домовленостей

Поділитися:

Міністерство оборони України прокоментувало ситуацію з приводу припинення бойових дій на Донбасі. У відомстві кажуть, що тільки за умови дотримання угоди, яке зафіксували боку за участю представників ОБСЄ, режим припинення вогню може бути реалізований.

“Збройні Сили України дотримуються досягнутих політичних домовленостей, і будуть діяти відповідно до міжнародних миротворчими практиками. Водночас, заходи повного і всеосяжного припинення вогню не позбавляють військовослужбовців, в разі порушення домовленостей противником, діяти відповідно до норм міжнародного права і національного законодавства Україна в разі не тільки наступальних, але і провокаційних дій, проведення диверсійно-розвідувальних операцій і створення загрози життю та здоров’ю військовослужбовців, цивільного населення, пошкодження або знищення інфраструктури “, – сказано в повідомленні.

Крім цього, Генеральний штаб створив додаткові резерви ЗСУ для того, щоб в разі порушення угоди з боку бойовиків, дати відсіч.

“В ефективній реалізації домовленостей, які набирають чинності з 27 липня зацікавлені всі, хто бажає миру і територіальної цілісності нашої країни. Українські вояки є і будуть на передовій, де кується наша спільна перемога. Вони докладуть усіх зусиль для реалізації мирних планів політичного керівництва України “, – повідомляють в Міністерстві оборони.

Нагадаємо, що в Кабінеті міністрів України анонсували плани уряду щодо створення невеликих сонячних електростанцій біля КПВВ на Донбасі. Це входить в рамки розвитку територіальних громад Луганської та Донецької областей.

Як вказали в Кабміні, йдеться про тих територіях, які дислокуються неподалік від контрольних пунктів в’їзду-виїзду між українською країною і її окупованих регіоном.

Раніше повідомлялося, що до шестирічної річниці визволення Донецьких міст від російської окупації була організована арт-акція, в якій взяли участь навіть перші особи країни.

Так, прем’єр-міністр Денис Шмигаль і міністр внутрішніх справ Арсен Аваков разом з активною молоддю Донеччини малювали червоні маки в місцях отворів від куль на стелі Слов’янська в пам’ять події 2014 року.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу