Жозеп Боррель ще раз сказав, що ЄС — НЕ банкомат для України

Поділитися:

Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель під час пресконференції, яку він давав спільно з президентом України Володимиром Зеленським, роз’яснив сенс фрази, сказаної ним раніше. Йшлося про це: «ЄС — не банкомат!». Боррель підкреслив, що в його розумінні ЄС не дає гроші безоплатно просто так.

Також в його словах була інформація про те, що Євросоюз дає гроші Україні на певних умовах. Також Боррель зазначив, що в ЄС зацікавлені в нашій країні як в партнері, тому радіють успіхам і вчасно критикують, якщо є привід.

«Ми допомагаємо, оскільки це відповідає інтересам ЄС, створення демократичної України, і умова нашої допомоги – це успіх демократичних реформ», — це те, на чому акцентував увагу преси Боррель.

Раніше повідомлялося про те, що президент Євросоюзу назвав Україну надійним партнером. Показово, що саме з Україною організація провела першу фізичну зустріч, віддавши перевагу живому спілкуванню, а не онлайн-засідання.

Також ми писали, що Україна і Великобританія підпишуть стратегічну угоду про партнерство. Це заплановано в програмі візиту Володимира Зеленського в Туманний Альбіон.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ