Зеленський звернувся до українців

Поділитися:

У п’ятницю, 19 березня, президент України Володимир Зеленський звернувся до українців за підсумками позачергового засідання Ради національної безпеки та оборони України. Відповідне відеозвернення глава держави опублікував на своїй сторінці в Facebook.

У своїй промові президент умовно згадав п’ятого президента України Петра Порошенка, заявивши, що наразі, як глава держави, збирається відновити справедливість і покарати тих, хто наживався на бідах українців.

«Ми продовжуємо відновлювати справедливість там, де хтось думав тільки про свої фінансові інтереси. Де хтось вважав, що його персональні фінансові апетити важливіше, ніж інтереси держави та народу України», – сказав Зеленський.

Також президент заявив, що розраховує на підтримку світових лідерів щодо санкцій з боку РНБО та аналогічного введення заборон стосовно ряду осіб.

Зокрема, в п’ятницю, 19 березня, РНБО підтримала санкції проти Миколи Азарова, Сергія Аксьонова, Костянтина Затуліна, Вадима Колесніченка, Сергія Курченко, Сергія Кусюка, Павла Лебедєва, Леоніда Пасічника, Наталії Поклонської, Віктора Пшонки, Дмитра Табачника, Віктора Януковича та інших.

Також вчора секретар РНБО Олексій Данилов, відповідаючи на питання про обговорення в РНБО можливого локдауна, повідомив, що незабаром рада збереться з цього питання.

В Україні за минулу добу, 18 березня, виявили 15 850 випадків COVID-19. З початку пандемії в країні виявили 1 519 926 випадків коронавірусної хвороби. З них 1 248 782 пацієнтів одужали, а 29 515 – померли від ускладнень захворювання.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу