Зеленський змінив порядок призначення голови НАБУ

Поділитися:

Глава держави Володимир Зеленський підписав закон, який змінює порядок призначення голови Національного антикорупційного бюро. Про це повідомляє його канцелярія.

Йдеться про документ № 1810-ІХ під назвою «Про внесення змін до деяких законів України щодо приведення статусу Національного антикорупційного бюро України у відповідність з вимогами Конституції України». Закон стане чинним на наступний день після його опублікування.

Документ усуває суперечності між Конституцією та Законом «Про Національне антикорупційне бюро України». Встановлює, що бюро – центральний орган виконавчої влади зі спецстатусом, що забезпечує гарантії незалежності його діяльності, зазначають у пресслужбі президента.

Так, закон визначає повноваження уряду в питанні призначення на посаду глави Антикорупційного бюро, а також звільнення виключно за наявності підстав, які прописано в ньому.

Згідно з ним, у складі конкурсної комісії на зайняття посади директора Бюро має бути шість осіб, три з яких за квотою уряду, решта – на підставі пропозицій міжнародних та іноземних організацій, які надають антикорупційн підтримку Україні.

Також у законі прописано, що під вимоги уряду до формування структури апарату центрального органу виконавчої влади не підпадає НАБУ. Також визначено засади організації та здійснення зовнішньої незалежної оцінки (аудиту) ефективності діяльності Бюро, яку кожного року має проводити відповідна комісія.

Рада ухвалила відповідний закон 19 жовтня 2021 року.

Раніше ми повідомляли, що Національне антикорупційне бюро поскаржилося на Службу безпеки.

Також ми писали, директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник прокоментував результати роботи відомства.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу