Зеленський запропонував тристоронню зустріч: РФ, США та Україна

Поділитися:

Президент Володимир Зеленський запропонував провести тристоронній саміт із президентом США Джо Байденом та президентом Росії Володимиром Путіним. Про це повідомив голова офісу президента України Андрій Єрмак у розмові експослом США в Україні Джоном Гербстом.

Вказується, що діалог стосуватиметься деескалації військової напруги в контексті накопичення російських військ на кордоні України.

«Президент Зеленський запропонував президенту Байдену – і ми думаємо, що це може спрацювати – провести тристоронню зустріч з Путіним найближчим часом. Можливо, через відеозв’язок. Ми поки що чекаємо на реакцію, я думаю, від російської сторони, але я можу сказати, що наші американські партнери виявили певний інтерес до нашої пропозиції», – уточнили в ВП.

Нагадаємо, що головне управління розвідки Міноборони повідомляє, що російські спецслужби готують провокації проти військовослужбовців Збройних сил РФ, щоб звинуватити у цьому Україну.

Інформацію про це також підтвердили у Білому домі, як повідомляє на брифінгу речник Джейн Псакі та прес-секретар Пентагону Джон Кірбі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу