Зеленський виступив на Генасамблеї ООН

Поділитися:

Президент України Володимир Зеленський виступив на сесії Генеральної асамблеї ООН в Нью-Йорку. Про це повідомили в Офісі президента. Глава держави розпочав свій виступ з розповіді про замах на свого першого помічника, зазначивши, що це була «ціна реформ та ціна змін в державі».

Крім того президент розкритикував великі держави за нерівномірний розподіл COVID-вакцин. Він підкреслив, що в умовах пандемії «світ провалив іспит на єдність».

Також Зеленський торкнувся теми війни на Донбасі. Він зазначив, що після його виступу на Генасамблеї ООН в 2019 році кількість жертв війни на Донбасі знову зросла. За словами президента, це «ціна свободи та ціна незалежності».

Що стосується ситуації в Криму, Зеленський заявив, що ООН ухиляється від цього питання та закликав усіх членів організації приєднатися до «Кримської платформи».

Крім того, глава держави попросив ООН допомогти у звільненні українців, які перебувають в російському полоні.

«Ось вам ціна свободи слова і боротьби за свої права. Я дуже розраховую на підтримку кожного з вас у питанні звільнення близько 450 українців, які незаконно утримуються на окупованих територіях і території Російської Федерації», — сказав Зеленський.

Президент також нагадав про вибори на Донбасі . Зокрема, закликав ООН дієво відреагувати на роздачу російських паспортів на окупованих територіях України, а також проведення в ОРДЛО та Криму виборів до російської Держдуми.

Нагадаємо, 14 вересня в Нью-Йорку відкрилась 76-та Генеральна Асамблея ООН. Цього року її очолює представник Мальдів.

Згідно з інформацією, 15 вересня в Генасамблеї ООН отримали повідомлення від представника Афганістану, який акредитований на цей час. Гулам Ісакзай надіслав список делегації та повідомив, що таліби просять дати їм можливість виступити.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу