Зеленський увів санкції проти співробітників російських спецслужб

Поділитися:

Українська влада ввела в дію рішення Ради нацбезпеки та оборони про персональні санкції стосовно 28 громадян Російської Федерації та України. Відповідний указ підписав президент Володимир Зеленський.

«Запровадити рішення Ради національної безпеки та оборони України від 20 серпня 2021 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», – йдеться в указі, опублікованому на сайті глави держави.

Відомо, що санкції поширюються на 23 громадян росіян та 5-х українців, які зареєстровані на окупованих територіях Донеччини та Луганщини.

Обмежувальні заходи передбачають блокування активів, позбавлення українських нагород. Окрім того, вони обмежують торгові операції. Термін дії санкцій – три роки.

Указ стає чинним у день його публікації.

Як пишуть ЗМІ, санкції стосуються співробітників розвідувальних та спеціальних служб Росії. Зокрема, йдеться про громадянина Олексія Капіноса 1971 року народження. За інформацією розслідувальної групи Bellingcat, людина з такими іменем та прізвищем – полковник ГРУ РФ.

Санкції також ввели на російського громадянина Едуарда Шишмакова 1971 року народження. У Bellingcat теж вважають його полковником ГРУ РФ.

Раніше ми писали про те, що проти дружини нардепа Тараса Козака запровадили повторні санкції.

Також ми повідомляли, що РНБО ввела санкції проти 8 українців та 19 компаній. Также мы сообщали, что СНБО ввел санкции против 8 украинцев и 19 компаний.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу