Зеленський розповів про запаси вугілля та газу, а також про економіку

Поділитися:

Український Президент виступив на засіданні Верховної Ради у вівторок, 1 лютого 2022 року. Він торкнувся кількох найактуальніших для України питань, заявивши про «покращення» гривні, зростання надходжень до держбюджету та звітував про запаси газу та вугілля в країні.

Отже, за словами глави української держави, гривня станом на сьогодні «почується краще», зміцнившись до 30 копійок 31 січня 2022 року.

«Поступово повертаємось до стабільного та запланованого курсу. Майже тиждень на міжнародних фінансових ринках є позитивна динаміка щодо наших облігацій. Їхні котирування повертаються на колишній рівень — фінансовий світ оцінює майбутнє в Україні з оптимізмом», – запевняє Зеленський.

Більше того, надходження до державного бюджету за січень 2022 року перевищили раніше встановлений план на 7 мільярдів гривень.

Президент поспішив заспокоїти українців і щодо запасів палива у країні. Він зазначив, що запасів вугілля та газу насправді вистачить до кінця опалювального сезону, звернувши увагу і на те, що вперше за період незалежності держави в Україні працюють усі діючі блоки атомних електростанцій.

Торкнувся теми Зеленський і щодо золотовалютних резервів, зазначивши, що зараз запаси зафіксовані на рекордному рівні, і це, в свою чергу, вплине на зміцнення «економічного імунітету» та захист національної валюти від коливань.

Загалом Володимир Олександрович підкреслив, що економіка країни, незважаючи на пандемію та ризики вторгнення Росії, стабілізується, а фінансова система знаходиться під контролем.

Зеленський також звернувся до українців, подякувавши їм за прояв мужності та збереження спокою на тлі ймовірного нападу Російської Федерації.

Тим часом, за даними Укртрансгазу, запаси газу в українських ПСГ знижуються. За період опалювального сезону обсягів палива поменшало на 40%.

Також ми повідомляли про те, що в рамках засідання ВР України глава держави підписав указ про зміцнення обороноздатності та перехід армії на професійну.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу