Зеленський розповів про переговори з Меркель на Всеукраїнському форумі «Україна 30»

Поділитися:

Під час виступу на форумі «Україна 30» президент України розповів, про що говорив з Ангелою Меркель. Зокрема, він відразу ж повідомив, що дуже задоволений зустріччю в Берліні. За словами Зеленського, розмова була несподівано довгою — зустріч тривала близько чотирьох годин.

«Я в цілому задоволений нашою зустріччю, вона була несподівано довгою, дійсно більше 4:00. Вона складалася з двох частин. Частина перша — тет-а-тет, ми обговорювали деякі питання важливі, а потім вже проговорили в принципі порядок нашої зустрічі», — сказав він.

Вся друга частина зустрічі була присвячена обговоренню важливих питань. Серед них головні — «Північний потік — 2» і все, що його оточує, а також енергетична безпека України. Зеленський зазначив, що погляди в України й Німеччини на скандальний газопровід різняться, проте є і точки дотику. Також президент України висловив надію на зустріч з президентом США Байденом, на якій питання по «Північному потоку — 2» також будуть одними з ключових.

Раніше повідомлялося, що Зеленський висловився з приводу газопроводу, відкриття якого має настільки широкий негативний резонанс.

Також ми писали й про те, що для Німеччини важливо, щоб Україна залишила за собою транзит газу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу