Зеленський провів переговори з Ердоганом

Поділитися:

Три головні питання обговорили лідери держав України та Туреччини у рамках телефонної розмови. Повідомляється, що Володимир Зеленський і Реджеп Тайіп Ердоган під час бесіди 17 листопада порушили три важливі питання, що стосуються переважно відносин країн.

На початку розмови Ердоган висловив співчуття щодо останніх подій на Донбасі та загибелі там українських військових. У рамках цього питання також прозвучали теми щодо способів звільнення українських полонених та заходів посилення безпеки в Чорноморському регіоні.

Зеленський обговорив із Едорганом співпрацю з оборонної сфери. Зокрема, президент України розповів про будівництво літаків та загалом про розвиток Військово-морських сил. Український лідер також запропонував турецькому стати одним із замовників на літаки моделі Ан-178, які наразі перебувають на початку серійного виробництва.

Безумовно, глави двох держав не пройшли повз обговорення угоди про вільну торгівлю між країнами, висловивши взаємне бажання прискорити процес завершення домовленостей. Обговорили вони й будівництво житлових приміщень для кримських татар.

Планують співпрацювати дві держави у сфері енергетики, обговоривши при цьому диверсифікацію постачання енергетичних ресурсів.

За підсумками переговорів президенти України та Туреччини дійшли рішення провести десяте засідання Стратегічної ради за участю двох країн у столиці України. Збори заплановані на лютий 2022 року, саме до цього моменту слід очікувати на візит Ердогана до Києва.

Раніше ми писали про те, що Україна і Туреччина мають понад 30 військових спільних контрактів.

Також ми повідомляли про ймовірність угоди ЗВТ між двома країнами.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу