Зеленський не буде розпускати Раду і проводити достроково вибори

Поділитися:

Глава держави Володимир Зеленський заявив про відсутність потреби у розпуску парламенту та дострокових виборах. Як зазначив він на форумі «Україна 30», для країни головне наразі – стабільність, її життя має регулюватись на законодавчому рівні. А оскільки народні депутати працюють – немає й необхідності в тому, щоб щось міняти. Тільки в протилежному випадку – сенсу у цьому складі Верховної Ради не буде, наголосив Зеленський.

Раніше перший заступник голови парламенту Руслан Стефанчук допустив можливість розпуску Ради. Причиною могло б стати те, що нардепи не працювали взимку під час карантину.

Водночас, голова Верховної Ради Дмитро Разумков запевнив, що підстав для розпуску нема, адже депутати жодного разу не прогулювали 30 днів поспіль.

Раніше повідомлялося, що кадрові зміни в деяких облдержадміністраціях анонсували на Банковій. Хочуть змістити голів ОДА, які провалили більшість соціально-економічних показників. Процес призначень відбудеться протягом наступних двох тижнів. Поки триває відбір кандидатів.

Нагадаємо, Верховна Рада сьогодні підтримала добровільне одноразове декларування активів фізичних осіб. За ухвалення в другому читанні законопроекту №5153 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом введення добровільного декларування фізичними особами належних їм активів і сплати одноразової збору в бюджет» проголосували 243 народних депутата при необхідному мінімумі в 226 голосів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу