Зеленський і лідери ЄС зробили спільну заяву за підсумками саміту

Поділитися:

Президент України Володимир Зеленський, президент Європейської Ради Шарль Мішель та президент Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн зробили спільну заяву за підсумками саміту Україна – ЄС, який відбувся у вівторок, 12 жовтня. Про це повідомили в Офісі президента.

Зазначається, що лідери ЄС заявили, що Союз підтвердив свою підтримку та відданість незалежності, суверенітету та територіальній цілісності України у її міжнародно визнаних кордонах. Також лідери ЄС наголосили на важливості подальшого зміцнення співробітництва для протидії гібридним загрозам та боротьби з дезінформацією. Крім цього, Євросоюз задекларував готовність тісно співпрацювати над забезпеченням доступу до вакцин проти COVID-19.

Не оминули і теми транзиту газу територією України після 2024 року. Зокрема, вони визнали й підтвердили роль України як стратегічної країни для транзиту блакитного палива.
У свою чергу Зеленський зазначив, що Україна продовжить тісну співпрацю для зміцнення верховенства права, просування реформ та сприяння сталому економічному зростанню. Також він додав, що наша держава підтримує «зелену» і цифрову трансформації.

Нагадаємо, Україна і Європейський Союз підписали Угоду про спільний авіаційний простір. Церемонія підписання відбулася у ході саміту Україна – ЄС.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу