Зеленський хоче побувати на інавгурації Байдена

Поділитися:

МЗС (Міністерство закордонних справ України) розпочало підготовку до поїздки президента Володимира Зеленського до Вашингтону на інавгурацію новообраного президента США Джо Байдена. Про це поінформував заступник міністра закордонних справ Євген Єнін.

Як відомо, інавгурація Джо Байдена запланована на 20 січня 2021 року. За словами Євгена Єніна, його відомство вже почало консультації та перемовини зі Сполученими Штатами Америки щодо організації поїздки на захід українського президента.

Заступник міністра пояснив суть перемовин так:

«Йдеться про визначення формату відповідних заходів. Все залежить від того, яким чином в непростий епідемічній ситуації американська влада визначиться з форматом інавгурації. Безумовно, якщо ситуація дозволить, ми працюємо над тим, щоб контакти керівництва Української держави й нової американської адміністрації відбулися якомога швидше».

Нагадаємо, новообраному главі Сполучених Штатів Америки Джо Байдену публічно ввели вакцину від коронавірусу. Процес вакцинації транслювали національні канали США.

Також раніше ми повідомили про те, що в Офісі президента заявили, що адміністрація нового президента США Джо Байдена повинна забезпечити посилення торговельних відносин з Україною.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу