За ринком нафтопродуктів посилиться контроль через Білорусь

Поділитися:

Антимонопольний комітет України (АМКУ) планує посилити контроль над ринком нафтопродуктів. Причина – можливість поставок газу з Білорусі на тлі протестів в країні.

На порталі АМКУ сказано, що відомство застерігає від штучного дефіциту палива, необґрунтованого підвищення, як роздрібних, так і оптових цін, створення перешкод у доступі до інфраструктури морських портів з перевалки нафтопродуктів.

Якщо буде порушено законодавство про захист економічної конкуренції, то АМКУ буде діяти відповідно до законів.

Нещодавно ми писали, що уряд України знову запровадив спеціальні тарифи на скраплений газ, дизельне паливо і вугілля з Російської Федерації.

Постанова № 719 свідчить, що 4% -ві тарифи будуть введені на важкі спиртові заводи, імпортовані з Росії по трубопроводу. На газ введені тарифи 3 відсотки, вугілля – 65 відсотків.

Також ми повідомляли, що впровадження мит на дизельне паливо призвело до того, що підвищилися ціни на паливо всіх категорій.

Нафтогазова асоціація України повідомила, що введення мит не принесло користі українській державі. У відсотковому відношенні ціни на дизельне паливо і скраплений газ підвищили всі постачальники цього виду палива. В результаті всі споживачі платили більше за це паливо.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу