За 5 років президентства Порошенко з країни вивели 15 млрд. доларів

Поділитися:

За 5 років президентства Петра Порошенка через Національний банк України і депозитні сертифікати з державного бюджету і золотовалютних резервів було викачано 15 мільярдів гривень. Принаймні таку заяву зробила глава фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко.

Вона каже, що зараз Міжнародний валютний фонд дав нам 2,1 мільярда, а при Порошенко через фінансову піраміду «українців роздягли, роззули і пустили по світу».

Однак політичні експерти скептично ставляться до такої заяви.

Наприклад, Микола Спиридонов – політичний експерт, в рамках коментаря для Першого Ділового телеканалу сказав, що такі слова потрібно підтверджувати документально. Без допомоги могутніх державних спецслужб Тимошенко навряд чи в змозі відстежити всі транзакції.

За словами Спірідонова, Порошенко з 1998 року був депутатом Верховної Ради, потім працював у Нацбанку, потім був то міністром, то знову депутатом. Він був весь час біля влади, а його добробут все частіше лунали голоси. Навіть за рейтингом журналу Forbes ще в 2013 році Порошенко не був в Топ-10 найбагатших українців, проте потім він досить швидко накрутив свій стан. Зараз він вже входить в першу трійку багатіїв країни.

«За динамікою зростання його стану можна припустити, що зловживання були. Але якщо говорити про 15 мільярдів, то це потрібно доводити цифрами. Тому що, якщо Порошенко подасть на Тимошенко позов, то їй доведеться це все документально доводити. Поки підтверджень немає, ми тільки бачимо загальний образ життя Петра Олексійовича, а зростання активів на 15 мільярдів ми не бачимо », – сказав експерт.

«Це більше схоже на піар-заява, яке може бути правдиве теоретично, але не знайде документального підтвердження», – уточнив Спиридонов.

Однак, якщо Тимошенко права, і гроші «пішли» з казни України, чи можна повернути їх на Батьківщину? На це питання політолог навів приклад Павла Лазаренка:

«Повернути немає, а посадити можна, як посадили Лазаренка».

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський заявив, що попереднє керівництво держави чекає «дуже багато різних пригод». Чи не хоче про це говорити, тому що це повноваження суду, але всі вони будуть сидіти, за те що наробили.

При цьому відзначимо, що п’ятого президента України Петра Порошенка в терміново порядку 26 травня 2020 року викликали в управління Державного бюро розслідувань на допит.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу