З 11 січня окупанти відкриють КПВВ під Донецьком

Поділитися:

Згідно із заявою “Штабу ДНР щодо попередження коронавірусу”, з понеділка, 11 січня, відновить свою роботу КПВВ “Оленівка”.

Відомо, що перетнути лінію розмежування можна буде 9:00 до 16:30 за місцевим часом (8:00 – 15:30 за Києвом). При цьому, для виїзду з підконтрольною «ДНР» території необхідно мати реєстрацію (прописку) на підконтрольній Україні території.

Що стосується в’їзду в бік Донецька обов’язково необхідно заздалегідь отримати дозвіл «міжвідомчого штабу ДНР». Крім того, при в’їзді також потрібно заповнити бланк-згоду «на напрям в стаціонарне відділення установи охорони здоров’я для проведення обстеження». Або, при бажанні, можна здати платний експрес-тест на COVID-19. У разі негативного результату, потрібно дати згоду на самоізоляцію будинку. Якщо тест виявиться позитивним, людина направляється в лікарняний стаціонар для проведення подальшого обстеження.

Слід зазначити, що «ДНР» здійснює пропуск два рази в тиждень – в понеділок і п’ятницю – тільки через КПВВ «Оленівка», який пов’язаний дорожнім коридором з українським пунктом пропуску «Новотроїцьке».

Нагадаємо, що став відомий графік роботи контрольних пунктів в’їзду-виїзду з окупованої частини Донбасу під час загальнонаціонального локдауну. Як повідомляє Державна прикордонна служба України, ніяких особливих змін у зв’язку з жорстким карантином не передбачається.

Раніше повідомлялося, що пенсіонери, які проживають на тимчасово непідконтрольних Україні територіях, зможуть оформити пенсію безпосередньо на КППВ. Таке нововведення озвучили в Міністерстві соціальної політики, причому вже підраховано, що на зараз пенсію отримують понад 660 тисяч жителів ОРДЛО.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу