Юрій Вітренко став в.о. міністра енергетики

Поділитися:

Тимчасово виконуючим обов’язки міністра енергетики України призначено Юрія Вітренко. Таке рішення було прийнято ввечері, в понеділок, 21 грудня, на позачерговому засіданні Кабінету міністрів України. Про це написав у своєму мессенджері Telegram постійний представник Кабміну в парламенті Василь Мокан.

Юрій Вітренко народився в Києві в 1976 році. Закінчив Київський національний економічний університет і Київський інститут міжнародних відносин. Кілька років навчався за кордоном. З 2014 року був одним з керівників «Нафтогазу України». У 2019 його розглядали як кандидата на прем’єр-міністра в першому уряді Володимира Зеленського.

З 2010 року разом з Андрієм Коболєвим створив і був співвласником компанії AYA Capital. У 2019 колишні соратники й партнери почали виносити свій конфлікт на публіку, і зрештою Андрій Коболєв домігся звільнення Юрія Вітренка.

Він судився з «Нафтогазом» за премію після Стокгольмського арбітражу і претендував на 4 мільйони доларів. Сам він 17 грудня заявив, що отримав державні облігації на цю суму.

Нагадаємо, ми привели думку експерта про те, що Юрій Вітренко – фінансист, але не енергетик.

Також раніше ми інформували про те, що Верховна Рада України не підтримала постанову про призначення Юрія Вітренка першим віце-прем’єр-міністром України – міністром енергетики України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу