Європейський центральний банк зробив прогноз по європейській економіці

Поділитися:

Через пандемії коронавірусу економіка Європи перебуває в рецесії. При цьому відновлення економічного фону почнеться не раніше другої половини року. Про це заявила президент Європейського центрального банку Крістін Лагард.

Відомо, що економіка Євросоюзу скоротилася в останньому кварталі, і, цілком ймовірно, продовжить скорочення в перші три місяці 2021 року, оскільки країни єврозони блокують свої економіки, щоб уповільнити поширення нового штаму коронавірусу.

«Ми очікуємо, що підйом буде набирати обертів приблизно до середини року, навіть якщо невизначеність збережеться. З’ясуймо: ми не побачимо повернення до допандемічного рівня економічної активності раніше середини 2022 року »- заявила чиновниця.

Крім того президент Європейського центрального банку закликала політичне керівництво Європи нарешті ратифікувати безпрецедентний фонд відновлення в 750 мільярдів євро.

Слід зазначити, що Європейський центральний банк прогнозує зростання ВВП країн єврозони на 4% в 2021 році. Однак, все буде залежати від успіху кампаній вакцинації в різних країнах, а також від економічних заходів, які візьмуть уряду для боротьби з наслідками кризи.

Нагадаємо, що українська економіка в останньому кварталі минулого року скоротилася на 0,7% стосовно аналогічного періоду 2019 року. Такі дані наводить Державна служба статистики після попередньої оцінки валового внутрішнього продукту.

Раніше повідомлялося, що Європейський парламент закликав українську владу до деолігархізації країни. Про це йдеться у відповідному розділі резолюції по виконанню нашою країною Угоди про асоціацію, за яку проголосували 526 європарламентарів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу