Європейських аудиторів здивував рівень корупції в українській владі

Поділитися:

Європейські аудитори стверджують, що у Європейському союзі немає країн, які б зрівнялися з Україною за масштабом корупції у владі.

За словами аудитора Юхана Партса, Європейська рахункова палата перевіряє лише інституції у виконавчих органах ЄС, таких, як Єврокомісія, Європейська служба зовнішніх дій. Посилаючись на такі джерела, як Transparency International, Індекс світового управління та МВФ, ситуацію з корупцією в Україні не порівняти з жодною із країн ЄС, наголосивши, що йдеться саме про високу владу. Експерт пригадав слова українського президента Зеленського про те, що легко звинувачувати Україну в корупції, та погодився з тим, що корупція є скрізь, однак в українському випадку – ситуація ендемічна.

Аудитор наголосив, що найкращим показником рівня корупції є зв’язок між ВВП на душу населення та індексом корупції. В Україні рівень ВВП – 5 тис. дол., а, наприклад, у Польщі – 18 тис. дол., в Естонії – 23 тис. дол. А починалі ці країни у1992-му році з однієї стартової точки.

Експерт наголосив, що свідченням того, що в Україні дійсно безпрецеднтний рівень корупції – що нібито за голоси для відставки голови парламенту пропонували нардепам аж до 100 тис. дол.

Нагадаємо, що закон про олігархів повторно відправлять до Венеціанської комісії.

Також писали, що чому податковий законопроект вигідний олігархам.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу