ЄС уже погодив санкції проти Росії

Поділитися:

Наступного дня після визнання Росією так званих Донецької та Луганської народних республік Європейський Союз скликав неформальну Раду. У рамках засідання міністри закордонних справ одноголосно затвердили перший пакет санкцій проти РФ. Про це заявив МЗС Франції Жан-Ів Ле Дріан на прес-конференції.

«Ми одноголосно домовилися про пакет санкцій. Це важливий момент», – повідомив француз, не уточнюючи, що саме передбачають санкції.

Після нього виступив Жозеп Боррель, Верховний представник Союзу із закордонних справ та політики безпеки. Він заявив, що узгоджені з колегами обмеження «вдарять по Росіїї і вдарять сильно».

Зазначається, що останнім часом ЄС тісно контактував із Великобританією, США та Канадою, тому всі дії та рішення приймаються згідно з домовленостями.

Боррель також розповів, що санкції будуть введені і проти всіх депутатів, які підтримують визнання ЛНР та ДНР та ще проти 27 осіб та компаній.

«Сьогодні ми домовилися, що членів Думи, які проголосували за це порушення міжнародного права та територіальної цілісності та суверенітету України, будуть внесені до списку санкцій. Ми домовилися, що переслідуватимемо 27 індивідуумів та компанії, які відіграють роль у підриві чи загрозі українській територіальній цілісності, суверенітету та незалежності», – оголосив Боррель.

Чиновник пояснив, що до списку 27 осіб та компаній входять: ті, хто брав участь у рішенні та несуть відповідальність за загрозу, ті, хто отримують вигоду, фінансують або забезпечують інші матеріальні блага, беруть участь у дестабілізації України, а також ті, хто навмисно веде дезінформаційну війну.

Санкції будуть застосовані і до банків, які фінансують, приймають рішення, та беруть участь в операціях на окупованих територіях.

За словами Борреля, обмеження стосуватимуться і економічних відносин між ЛДНР та Євросоюзом, щоб відповідальні за рішення відчули на собі економічні наслідки скоєних незаконних та агресивних дій.

«І останнє, але не менш важливе, ми переслідуємо можливості доступу російської держави та уряду до наших капіталів та фінансового ринку та ринку послуг, обмежуючи фінансування їхніх політик через обмеження доступу до нашого фінансового ринку», – заявив Боррель.

У той же час іспанський політик, як і раніше, наполягає на дипломатичному підході до врегулювання ситуації. Він додав, що ЄС повинен за будь-яку ціну шукати можливості та шляхи вирішення проблеми мирним шляхом, тому Росію важливо повернути до переговорів.

На завершення Жозеп Боррель додав, що Європейський Союз продовжить спостерігати за діями Російської Федерації і у разі потреби готовий запровадити додаткові, жорсткіші санкції.

Нагадаємо, Олаф Шольц у рамках конференції заявив про зупинення сертифікації російського газопроводу «Північний потік-2». Міністерство економіки вже отримало офіційне розпорядження від канцлера Німеччини.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу