ЄС продовжив санкції проти Білорусі

Поділитися:

Рішення продовжити дію санкцій щодо Білорусі до 28 лютого 2022 року прийняли в Раді Європейського союзу 25 лютого.

“Сьогодні Рада постановила продовжити до 28 лютого 2022 року обмежувальні заходи щодо чиновників, відповідальних за жорстокі репресії і залякування мирних демонстрантів, представників опозиції і журналістів в Білорусі, а також осіб, відповідальних за фальсифікацію результатів виборів”, – йдеться в повідомленні Ради ЄС.

Відомо, що санкції ЄС також націлені на “економічних суб’єктів, великих бізнесменів і компанії, які отримують вигоду від режиму Олександра Лукашенка і / або підтримують його”.

Крім того, в Раді ЄС заявили, що Євросоюз, “з огляду на тривале неповагу до основних свобод і прав людини, а також репресії щодо білоруського народу і громадянського суспільства з боку влади”, розгляне можливість подальших санкцій, а також продовжить надавати підтримку громадянському суспільству і незалежним ЗМІ Білорусі.

Нагадаємо, що в Службі безпеки пояснили, за що ввели санкції проти сінгапурської компанії Sportmaster Operations Pte. Ltd. Як зазначають у відомстві, обмежувальні заходи введені через інформацію про функціонування мережі «Спортмастер» в включеному Росією Криму.

Раніше повідомлялося, що до списку санкцій, затвердженого РНБО, потрапили дві російські IT-компанії – «Інду-Софт» і «ІСС-Софт».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу