ЄС не визнав вибори в окупованому Криму

Поділитися:

Спікер Європейського Союзу із закордонних справ і політики безпеки Пітер Стано висловив протест проти проведення виборів Росією в окупованому Криму. Так, чиновник заявив, що Європейський Союз не визнає цей виборчий процес законним.

«13 вересня в Російській Федерації пройшли регіональні та місцеві вибори. Вибори губернатора також пройшли в Севастополі. Європейський Союз не визнав незаконну анексію Криму і Севастополя Російською Федерацією і, отже, не визнає проведення виборів на Кримському півострові », – йдеться в заяві спікера, опублікованому на сайті Європейської служби зовнішніх справ.

Крім цього ЄС не визнає осіб, обраних в ході організованого Росією голосування.

«Будь-який, хто обраний в ході організованого Росією голосування на Кримському півострові, і претендує на те, щоб” представляти “Крим і Севастополь, нічого очікувати визнаний ЄС в якості представників тих територій, які є частиною України. Європейський Союз залишається непохитним у своїй підтримці територіальної цілісності і суверенітету України », – наголошується в заяві.

Нагадаємо, що Україна втратила економічно майже 1 трильйон гривень від анексії з боку Російської Федерації Криму. Про це повідомляє заступник Генерального прокурора України для ЗМІ.

За словами чиновника, на даний момент економічні втрати країни від анексії півострова досягають воістину колосальних розмірів.

Раніше повідомлялося, що прокуратура подала позов до суду про вилучення 65 літаків російських авіакомпаній для польотів на Крим. Причина – порушення правил міжнародних польотів.

Повідомлення прокуратури Криму говорить: «Прокуратура Криму спільно з головним управлінням СБУ в регіоні звернулася до суду з клопотаннями про накладення арешту на літаки деяких авіакомпаній з Росії, які порушили норми в’їзду / виїзду на Кримський півострів і правил міжнародних польотів, поки арештовано 65 повітряних судів- порушників ».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу