ЄС критикує Київ за провал реформи правосуддя

Поділитися:

Європейський парламент в черговий раз критикує офіційний Київ недостатні зусилля при реформуванні системи судочинства. А заодно критикує і українську владу за те, що вона не здатна протистояти олігархізації країни. Про це повідомили у випуску новин “Першого Ділового” телеканалу.

У звіті, який є прив’язкою до угоди про асоціацію, також містяться тези про те, що владна верхівка періодично тисне на правоохоронні органи і ще на незалежні економічні інституції.

Причому такі переконання в Старому Світі – панівні, адже за відповідний документ проголосувало 53 члени комітету Європарламенту із закордонних справ і тільки сім висловилися проти. Правда, знайшлося місце і для похвали, а саме: західні партнери помітили успіхи в таких секторах, як виборче право, енергетика, банківська справа, цифрова економіка і сільське господарство.

Нагадаємо, що в бюджет Європейського оборонного фонду закладуть 13 мільярдів євро. При цьому, 4 мільярди підуть на фінансування досліджень в 2021-27 роках, а 9 мільярдів підуть на розвиток європейського оборонного виробництва.

Раніше повідомлялося, що європейські парламентарії закликають негайної і стратегічної оцінки відносин Євросоюзу з Росією. Ці відносини повинні бути узагальнені, в незалежності від того, чи дотримується Кремль демократичних стандартів і прав людини.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу