ЄС готує черговий пакет санкції проти Білорусі

Поділитися:

Глава МЗС Німеччини Гайко Маас повідомив, що Єврокомісія працює над п’ятим пакетом санкцій проти білоруської влади.

«‎Минулого тижня Рада із закордонних справ ініціювала п’ятий пакет санкцій, який включає білоруських суддів, прокурорів та представників служб безпеки, відповідальних за порушення прав людини»‎, — сказав він.

Він зазначив, що Кремль захищає Лукашенка, тому що бачить у ньому гаранта стабільності, але, за його словами, останні події показали, що він навпаки ізолює Білорусь та веде її до безладу.

«Росія має працювати з демократичними силами в Білорусі, зокрема для підтримки особливого зв’язку між російським та білоруським народами», — сказав німецький міністр.

Нагадаємо, Україна з 1 листопада планувала відновитити імпорт електрики з Білорусі через нестачу на державних ТЕС вугілля. «Укренерго» запросила аварійну допомогу у Білорусі для балансування енергосистеми, та згодом учасники українського енергоринку отримали листа від «Беленерго», де йшлося про зупинення постачання струму.

Також ми повідомляли, що Білорусь 8 листопада 2021 року транспортувала в Україну в 27 разів більше електроенергії, ніж у попередній день.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу