Янукович поскаржився до ЄСПЛ

Поділитися:

Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) прийняв до розгляду позов колишнього президента України Віктора Януковича, який скаржиться на упереджене до нього ставлення з боку судових органів у Києві та відмову України розслідувати замахи на нього. Про це йдеться у повідомленні ЄСПЛ, оприлюдненому 2 листопада.

У своїй скарзі, поданій у жовтні 2015 року, Янукович заявляє про те, що у 2014 році на нього було скоєно декілька замахів.

Так, 21 лютого 2014 року невідомі намагалися силою затримати автомобілі у складі автоколони, яка, прямуючи у бік Харкова, проїхала через п’ять блокпостів.

На перших трьох із них машини намагалися заблокувати, а на останніх двох – обстріляли. Того ж дня на блокпосту біля Умані було відкрито вогонь автомобілями колони, що прямувала у бік Криму.

У жодному з цих випадків Януковича не було в машинах, проте він стверджує, що йдеться про замахи на його життя, і Україна не розслідувала їх належним чином.

Раніше в Міністерстві юстиції України розповіли подробиці про судовий процес у справі президента країни Віктора Януковича. Про це повідомив голова профільного відомства.

Він заявив, що наступне засідання Верховного суду (The Supreme Court) Великобританії у суперечці між Україною та РФ про так звані єврооблігації Януковича відбудеться вже восени 2021 року.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу