Як покарають Росію за вторгнення: голова європейської комісії анонсувала санкції

Поділитися:

Країни Європейського союзу не ігнорують воєнний конфлікт між Україною та Росією. Дії РФ є неприпустимими, тому члени ЄС мають намір запровадити проти неї санкції.

Голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн заявила, що ЄС має намір завдати удару по стратегічним секторам російської економіки та заблокувати їм доступ до ключових технологій та ринків. ЄС здатний послабити економіку Росії та нашкодити її планам модернізації.

Суть санкцій полягає в тому, що будуть заморожені усі російські активи в ЄС. Також російські банки залишаться без доступу до європейського фінансового ринку.

Такі заходи необхідні адже, за словами віце-президента із зовнішньої політики Жозепа Борреля, зараз настала одна з найпохмуріших годин у Європі з часів Другої світової війни. Він запевнив, що Росія отримає найжорсткіший пакет акцій, який будь-коли застосовувався.

Нагадуємо, що Збройні сили України успішно стримують настання російського агресора у Чернігівській області. Про це повідомив головнокомандувач української армії на своїй сторінці у Facebook.

Раніше посол США повідомила, що агресія РФ може призвести до дефіциту продовольства у світі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу