ВР затвердила виплату «тисячі Зеленського»

Поділитися:

Президентська ініціатива, в рамках якої вакцинованим українцям виплатять по 1000 грн, називатиметься «єПідтримка» і стартує з 19 грудня. Про це проголосував український парламент у четвер, 2 грудня.

Зокрема, Верховна Рада ухвалила закон, яким передбачено виділення восьми мільярдів гривень із держбюджету для виплати так званої тисячі.

Прес-служба парламенту повідомляє, що ухвалено закон про внесення змін до додатків №1 та №3 до закону про Держбюджет на 2021 рік – про надання допомоги застрахованим особам на період карантину.

«У зв’язку з очікуванням великої кількості звернень було прийнято рішення збільшити суму, спрямовану на виплати вакцинованим українцям, до 8 млрд гривень. На старті програми отримання коштів відбуватиметься через програму «Дія». Практичну допомогу людям надаватимуть близько 100 офлайн-пунктів підтримки», — розповів прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Раніше повідомлялося, що в Україні відкриють 100 офлайн-центрів підтримки для надання допомоги при виплаті 1000 грн за вакцинацію.

Ці виплати не оподатковуватимуться і не впливатимуть на розмір субсидії.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу