ВР визначила роботу парламенту за умов НС

Поділитися:

У середу, 23 лютого, український парламент ухвалив постанову №7105 про організацію роботи Верховної Ради в умовах надзвичайного чи військового стану. Про це свідчать дані на сайті ВР.

Згідно з документом, на час запровадження таких положень в Україні парламент функціонуватиме таким чином:

  • робота парламенту здійснюється у режимі пленарних засідань, роботи у комітетах, тимчасових спеціальних комісіях та тимчасових слідчих комісіях, депутатських фракціях (депутатських групах);
  • у час, коли відповідно до календарного плану проведення сьомої сесії Верховної Ради IX скликання проведення пленарних засідань Верховної Ради не передбачено, пленарні засідання парламенту проводяться на пропозицію Погоджувальної ради депутатських фракцій (депутатських груп);
  • засідання Погоджувальної ради скликаються Головою Верховної Ради (Першим заступником або заступником Голови парламенту, який виконує її обов’язки) у разі потреби.

Нагадаємо, 23 лютого у Верховній Раді України відбулося засідання, на якому 335 народних депутатів проголосували за запровадження надзвичайного стану у країні.

Під дію цього указу входять усі території України, крім Луганської та Донецької областей, бо там — особливий режим (діє операція Об’єднаних сил).

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу