Влада створює комітет для контролю за призначенням керівників

Поділитися:

Відновити роботу комітету з призначення керівників особливо важливих для економіки підприємств доручив прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Контролювати процес буде новопризначений перший віцепрем’єр міністр – міністр економіки Олексій Любченко.  Про це повідомляють журналісти “Першого Ділового” телеканалу.

Очільник уряду запевняє, що впровадження корпоративної реформи є одним із головних завдань профільного відомства. Нинішній склад Комітету з призначень розпочав свою роботу в 2018 році. До його складу входять урядовці, а також чотири незалежні члени.

Рішення комітету приймаються голосами відповідних міністрів (або їх заступників), тоді як незалежні члени мають лише право дорадчого голосу, врахування якого не є обов’язковим.

Нагадаємо, що незалежні члени комітету припинили свою роботу наприкінці квітня після того, як Кабмін змінив керівництво “Нафтогазу”. Тоді вони заявили, що не працюватимуть доки не буде ясності щодо плану дій з реформи корпоративного управління.

Тим часом парламент вже готується до літніх канікул, попрацювати депутати збираються ще чотири пленарних тижні, а далі – на відпочинок. А ключових питань, які потребують невідкладного розгляду, ще безліч.

На цьому тижні, серед найрезонансніших – амністія капіталу, а також президентський законопроект про криміналізацію контрабанди.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ