Відновлення Донбасу: в Кабміні пропонують побудувати “пояс успішності”

Поділитися:

В уряді розповіли про плани відновлення Донбасу. Відомо, що планується створити “пояс успішності”. Так, Кабмін вже затвердив концепцію економічного розвитку Донецької та Луганської областей, на підставі якої вже пишуть стратегію.

«Фіналом буде пакет законопроектів в парламенті. Головна ідея – це побудувати «пояс успішності» в Донецькій і Луганській області, у вільній частині України, коштом інвестиційного підходу », – кажуть в уряді.

Відомо, що розглядається чотири джерела фінансування відновлення територій.

«Це бюджет власний, це донорська допомога, це кредити зовнішні і це інвестиції. Свого бюджету нам не вистачить. Донорські варіанти допомоги завжди локальні, точкові, невеликі. Тому потрібно створити умови, щоб включився четвертий ресурс – інвестор », – зазначають чиновники.

Нагадаємо, що підготовка до деокупації Донбасу і реформи за моделями кращих світових спецслужб. Такі стратегічні завдання Служби безпеки України, на думку Президента Володимира Зеленського.

Раніше повідомлялося, що Глава української держави Володимир Зеленський в терміновому порядку відправив на територію бойових дій на Донбасі головнокомандувача Збройних сил України Руслана Хомчака. Про це президент написав на своїй сторінці в Telegram.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу