Верховний суд скасував протокол ЦВК про перемогу Вірастюка на 87-му окрузі

Поділитися:

Рішення ЦВК оскаржив суперник Вірастюка Олександр Шевченко.

Верховний суд України (ВСУ) скасував протокол Центральної виборчої комісії (ЦВК) про визнання Василя Вірастюка переможцем виборів до Верховної Ради у мажоритарному окрузі №87 в Івано-Франківській області. Про це повідомили на сайті «ОПОРА» 2 травня.

Зазначається, що рішення ЦВК оскаржив суперник Вірастюка Олександр Шевченко. Верховний суд задовольнив клопотання позивача частково.

«Велика палата Верховного суду ухвалила постанову, якою визнала протиправними дії Центральної виборчої комісії щодо встановлення результатів виборів в окрузі №87 і визнала протиправним та скасувала протокол ЦВК від 22 квітня 2021, яким встановлено результати виборів і визнаний Василь Вірастюк переможцем в окрузі 87», – йдеться у повідоменні.

Як повідомляється на сайті, Шевченко просив суд зобов’язати ЦВК продовжити встановлювати результати виборів в окрузі й відправити окружну виборчу комісію на уточнення протоколу. 28 квітня Верховний суд повністю відхилив позов Шевченка. Апеляційну скаргу Велика палата розглянула 30 квітня і вже 1 травня винесла рішення.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ