В Єврокомісії стверджують, що безвізу України з ЄС нічого не загрожує

Поділитися:

Європейський союз не планує переглядати безвізовий режим з Україною. Ні в зв’язку з пандемією, ні з інших причин.

Таку заяву зробила заступник генерального директора Європейської комісії з питань сусідства та розширення Катаріна Матернова, в рамках інтерв’ю для видання “Європейська правда”.

Представник ЄС стверджує, що навіть не чула про те, що в Брюсселі хочуть поставити таке питання на обговорення, тим більше через пандемію. Тим більше якщо вже говорити прямо, то перегляд безвізового питання ніяк не впливає на поширення коронавирусной інфекції.

Також чиновниця не знає, про візову лібералізацію для української держави з інших причин.

“Безумовно Європа проводить перегляд дотримання правил візової лібералізації і спостерігає за показниками, проте по відношенню до України таких дискусій не було”, – каже вона.

Крім того Матернова не стала уточнювати, коли громадяни України зможуть відновити поїздки в європейські держави, так як зараз незрозуміло, коли відкриються кордони. Вона пояснює це тим, що світ поки ще не той рівень, щоб говорити про це. На даний момент створені лише “зелені лінії для товарів, а для людей залишається безліч обмежень.

Раніше, звучала інформація про те, що коронавірус може вплинути на безвізовий режим. При цьому йшлося про те, що Україна повинні будуть відмовитися від поїздок за кордон влітку 2020 року.

Як повідомлялося раніше, глава української держави Володимир Зеленський і президент Президент України Володимир Зеленський і президент республіки Корея Мун Чже Ін провели обговорення питання про взаємно безвізовий режим між обома країнами.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу