В Україні змінять податок на автомобіль

Поділитися:

В Україні можуть змінитися правила оподаткування автомобілів, які врегулюють питання стосовно проблеми так званих “євроблях“. Про це йдеться в законопроекті №3704, який був нещодавно представлений в стінах українського парламенту.

Відзначимо, що до нещодавнього часу пільговий період розмитнення по відношенню до таких машин був продовжений лише до кінця грудня минулого року, що перетворило в колапс поточні закони щодо вартості та правил розмитнення машин з іноземною реєстрацією.

Тепер Рада збирається нарешті затвердити закон, який буде регламентувати цю процедуру.

Цікаво, що в документі прописані не тільки основні положення, але й дещо скоригований податок для власників елітних машин, які будуть платити вдвічі менше. Зараз така категорія автомобілістів платить приблизно по 25 тисяч на рік.

Також аналогічну пеню уряд змусить платити і власників машин середнього класу.

Нагадаємо, що під законопроектом стосовно зміни правил розмитнення автомобілів з Єврономер, громадська організація «Авто-Євро-Сила» змогла зібрати 18 підписів з профільного податкового комітету.

Також ініціатори закон хочуть знизити вимоги екологічних стандартів двигунів Евро5 до Євро2 для вантажних і комерційних машин, прибрати сплату ПДВ при імпорті машин для ветеранів АТО.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ