В Україні запускають електронні лікарняні в тестовому режимі

Поділитися:

У Міністерстві охорони здоров’я України анонсували запуску оформлення електронних лікарняних. Проект передбачає відразу дві моделі взаємодії з українцями, повідомляє прес-служба міністерства.

Отже, у відомстві розповіли про “спрощену модель” і “цільову”. Поки що йде підготовка спеціальних нормативних актів щодо впровадження цієї системи, однак частина подробиць вже була представлена ​​в ЗМІ.

Зокрема, за спрощеною моделі лікар за допомогою електронного цифрового підпису може коригувати дані про пацієнта, а також взаємодіяти з базою даних хворого. Це автоматично передається в базу даних ПФ.

Цільова модель розрахована на безпосереднє надання е-лікарняних на базі даних eHealth.

Відзначимо, що перша буде впроваджена в Україні до кінця поточного літа, а ось на другу модель можна розраховувати не раніше початку 2021 року.

Нагадаємо, що недавно Фонд соціального страхування забезпечив надання матеріального забезпечення допомоги по безробіттю, вагітності, пологів та похорону на загальну суму в 1,122 мільярда гривень.

Також Верховна Рада України затвердила соціальні виплати одиноким пенсіонерам, які досягли 80-річного віку і потребують стороннього догляду.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу