В Україні проінвентаризують довгобуди

Поділитися:

Йдеться виключно про ті об’єкти житлового будівництва, які протягом тривалого часу не можуть закінчити будівництво та здати будинки в експлуатацію.

Під час обговорення питань щодо довгобудів урядовий комітет, до складу якого увійшли Міністерства економіки, фінансової політики, розвитку громад та територій, паливно-економічного комплексу та захисту навколишнього середовища, вирішили провести інвентаризацію будівельних об’єктів по всій території України.

Це рішення відповідає ухвалі постанови «Деякі питання формування переліку об’єктів житлового будівництва, не прийнятих в експлуатацію», яку розробили у Міністерстві розвитку регіонів.

Заступник міністра розвитку громад та територій уточнила, що отримання списку всіх незавершених довгобудів в Україні – це перший і важливий крок до вирішення проблеми незавершеного будівництва. Це питання, за її словами, потребує чіткості розуміння, з яких причин призупинено чи заморожено, чи не запущено в експлуатацію житлові будинки. Відповісти на нього вийде лише після того, як відбудеться відповідна інвентаризація та перевірка техніко-економічного стану.

Відповідно до постанови, всі обласні та міські державні адміністрації зобов’язані провести перерахунок усіх незавершених житлових об’єктів та надати цей список уряду зі сформованими інвентаризаційними справами. Доручення адміністраціям відповідає закону «Про місцеві державні адміністрації».

Нагадаємо, у серпні 2020 року урядом було створено Міжвідомчу робочу групу за участю членів Міністерств розвитку громад і територій, внутрішніх справ, а також Національної поліції. Завдання групи полягає у сприянні постраждалим інвесторам недобудованих житлових приміщень та розробка пропозицій щодо усунення причин неможливості добудувати, у тому числі удосконалення нормативно-правової бази з цих питань.

Раніше ми писали, що українські заробітчани масово купують житло в Польщі.

Також ми повідомляли про можливу швидку появу нового виду кредитування житла в Україні.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу