«В Україні оновлюється спортивна інфраструктура» – експерт

Поділитися:

Президент Володимир Зеленський дав старт програмі «Здорова Україна» і розповів, що незабаром по всій Україні з’являться десятки тисяч спортивних майданчиків, на них буде стенд з QR-кодом і віртуальним тренером, який буде радити людям вправи.

«Причиною понад 60% передчасних смертей в Україні є хвороби системи кровообігу, в тому числі інфаркти та інсульти. На їх появу, а також появу багатьох хвороб, сприяють різні чинники ризику – відсутність фізичної активності, надмірна вага, куріння, алкоголь і неправильне харчування», – заявив Зеленський.

В Офісі Президента заявили, що незабаром в кожному місті з’являться локації з віртуальним тренером.

У парку буде табличка «Тренуйся тут», потрібно навести камеру смартфона на QR-код, вибрати рівень складності та виконувати комплекс вправ, дотримуючись рекомендації тренера.

Зеленський зазначив, що влада хоче, щоб найближчим часом таких парків з’явилися десятки тисяч – і в великих містах, і в селищах.

Подробиці теми розповіла перша віцепрезидент федерації легкої атлетики Олена Говорова в ефірі телеканалу «Перший Діловий».

«Нині наша спортивна інфраструктура відновлюється. Ви знаєте, за цим так приємно спостерігати. Особливо, якщо приїжджаєш в своє місто. Я бачу, як горять очі для того, щоб відновити той же стадіон в Ізмаїлі. Так само в інших містах. Коли ми приїхали до Одеси, то раніше там протягом десятка років взагалі нічого не відбувалося: ніякої реконструкції, ніякого ремонту. Але зараз там все абсолютно інакше. Є ремонт, є плани щодо подальшого відновлення. Я вже уявляю, як надалі маленькі дітки будуть приходити туди та займатися спортом. Тобто зараз активно відновлюється спортивна інфраструктура. Це відбувається великими кроками й по всій країні. Я пишаюся тим, що наш президент в своєму пріоритеті дійсно має спорт і його інфраструктуру», – сказала експерт.

Також вона прокоментувала рівень умов, в яких зараз тренуються наші українські спортсмени.

«Ви знаєте, це ж особиста справа кожного. Ми застали різний час. Особисто я перебуваю в Збірній України з 1996 року, і мала можливість тренуватися ще за радянських часів. Були складні періоди, коли нам доводилося засинати в спортивному одязі через холод або коли не було де тренуватися. Адже тоді країна тільки-тільки намагалася встати на ноги. Але тоді ніхто навіть не думав про те, щоб змінювати громадянство. Адже ми розуміли й хотіли їхати виступати на Олімпійські ігри саме від імені України. Адже ми представляли нашу країну і нашу державу. Тренуватися можна в будь-яких умовах, якщо у тебе є бажання показувати результат. Звичайно ж за цим потрібно стежити та намагатися створити найбільш сприятливі умови для спортсменів. Але я вважаю, що умови тренувань – це не єдина причина, по якій деякі спортсмени змінюють своє громадянство. Тут потрібно враховувати й особисте життя, наприклад заміжжя. Також за цим може стояти й фінансове питання. Але можу сказати точно, що всі гроші світу заробити не можна і повертаєшся жити ти все одно в свою рідну Україну», – сказала Говорова.

Вона заявила, що на даному етапі країна йде семимильними кроками до того, щоб відновити та побудувати нову спортивну інфраструктуру. І тут навіть дрібниці мають велике значення.

Нагадаємо, що в Україні не зупиняються і продовжують вести переговори з міжнародними партнерами. Зокрема, мова йде про МВФ і про транш, який так потрібен нашій країні. Про постійну роботу повідомив спікер МВФ під час брифінгу, який був присвячений цьому питанню.

Також в МВФ кажуть про те, що досягнуті результати. Однак країна зробила не все, що мала – і в цьому криється причина того, що грошей так і не дали. Всі точки дотику намічені, плани складені. Україна знає, що їй необхідно зробити – це стосується і реформ, і інших моментів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу