В Україні хочуть ввести гарантований дохід

Поділитися:

В Україні хочуть заснувати гарантований дохід для громадян з низьким заробітком. З такою ініціативою виступив Кабінет міністрів України в рамках представлення своєї програми щодо соціальної підтримки українського населення.

Повідомляється, що таким чином уряд збирається фінансово підтримати ту категорію населення, яка не може забезпечити себе мінімальним рівнем життя.

Зокрема, в розрахунок беруться найбільш вразливі соціальні групи.

Також відомо, що гарантовані мінімальні виплати є частиною єдиної цільової програми з боку Кабміну.

Поки що точні суми виплат не розголошуються, проте було анонсовано, що українці можуть розраховувати ну суму трохи вище, ніж розмір вже реалізованої соціальної допомоги для людей пенсійного віку і безробітних.

Як повідомлялося раніше, Верховна Рада прийняла законопроект, спрямований на підвищення суми соціальних виплат для малозахищених категорій.

До них відносяться діти-сироти, пенсіонери старше 80 років, безробітні з малозабезпечених сімей. Також планується нова схема виплат допомоги на народження дитини.

Також нещодавно Міністерство соціальної політики України реалізувало одноразову виплату по тисячі гривень кожному пенсіонеру.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу