В Україні будуть розширювати вищу освіту

Поділитися:

Президент України Володимир Зеленський заснував Раду з питань розвитку вищої освіти, яка буде займатися якістю освіти українців і доповненням відповідних законодавчих норм. Про це в середу, 3 червня, лідер країни повідомив на своїй сторінці в Facebook.

Відзначимо, що указ про створення державного органу Зеленський підписав сьогодні.

У публікації йдеться про те, що Україна потребує власних хороших фахівцях у багатьох сферах діяльності, тому це постане головним завданням органу, що має створити умови для гарного здобуття освіти і поліпшити ті положення закону, які цьому заважають.

“Визначити, якими професіями ринок перенасичений, а які, навпаки, будуть необхідні в найближчі роки. Не менш важливий і розвиток мережі студентських гуртожитків. Сучасних, комфортних, а головне – наявних в достатній кількості”, – написав він.

Також глава держави зробив акцент на математичних науках, в яких українці стали менше розвиватися, ніж в гуманітарних сферах.

Для того, щоб визначити подальший вектор розвитку освіти України президент пообіцяв найближчим часом організувати збори вчителів різних градацій: починаючи від дошкільних фахівців і закінчуючи професорами.

Як повідомлялося раніше, президент України Володимир Зеленського підписав законопроект «Про ратифікацію Угоди про грант Фонду Е5Р (Проект «Вища освіта України») між Україною та Європейським інвестиційним банком.

Також відзначимо, що в середу, 18 березня, в Україні набув чинності закон про повну загальну середню освіту. Документ гарантує рівний доступ до освіти для учнів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу