В РНБО закликали терміново вирішити проблему з ДТЕК

Поділитися:

Під головуванням Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексія Данилова відбулося засідання робочої групи з проблемних питань функціонування енергетичної сфери.

У засіданні взяли участь керівництво міністерствами і відомствами, пов’язаними з енергетикою, народні депутати України.

Учасники засідання обговорили проблемні питання функціонування ринку електричної енергії, заходи для збалансування його роботи та недопущення виникнення і поглиблення кризових ситуацій на ньому.

“Олексій Данилов наголосив на необхідності прийняття термінових рішень для збалансування роботи ринку електричної енергії, недопущення маніпуляцій на ньому і захисту інтересів населення держави”, – повідомляє прес служба РНБО.

Для доповіді Президенту України Володимиру Зеленському в триденний термін буде підготовлений план виходу з кризової ситуації.

Через падіння споживання електричної енергії та різкого збільшення генерації поновлюваних джерел енергії (за рік вона зросла більш ніж два рази і її частка генерації ВДЕ в енергобалансі перевищило 9% проти 3,7% в минулому році). При цьому продовжує падати генерація на АЕС. Частка генерації АЕС в загальному балансі скоротилася до 50% – проти 55% рік тому за той же період. При цьому збільшується частка теплової генерації, більшу частину якої контролює ДТЕК.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ