В ОП запропонували створити новий окружний адмінсуд

Поділитися:

Українська влада хоче створити замість Окружного адміністративного суду міста Києва – Київський міський окружний адміністративний суд. Це прописано у законопроекті №5369 – ініціативи президента Володимира Зеленського. Відповідний проект закону вже зареєстровано для розгляду народними депутатами у Верховній Раді.

Із пояснювальної записки випливає, що новий суд розташовуватиметься, як і попередній, у Києві. Його територіальна юрисдикція поширюватиметься на столицю.

Тільки-но документ набуде чинності – Окружний адмінсуд Києва більше не матиме права займатись правосуддям, а всі підсудні його справи деякий час здійснюватиме Київський окружний адміністративний суд Києва – до старту роботи новоствореного суду. ОАСК муситиме передати свої справи упродовж 10-ти робочих днів.

Додатково до вищевказаного закону на розгляд Ради внесено ще один законопроект щодо змін до закону “Про судоустрій і статус суддів “. Їх розгляд, ухвалення та набуття чинності має відбутися синхронно.

Нагадаємо, раніше в Антикорупційних органах заявили про викриття в одержанні 100 тисяч доларів хабаря двох адвокатів, які хотіли вирішити питання у судовому позові через голову ОАСК Вовка.

Раніше повідомлялося, що братові голови Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка Юрію Зонтову та ще одному адвокату підписано підозри. Їх НАБУ затримало під час одержання хабаря для подальшої передачі суддям ОАСК.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу