В ОБСЄ повідомили, коли пройдуть вибори в Криму і на Донбасі

Поділитися:

Вибори в анексованому Криму і на території ОРДЛО можуть пройти тільки після того, як російські військові повністю залишать територію України. Про це заявив постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні.

«Проведення виборів під дулом зброї неможливо. Російські окупаційні адміністрації на Донбасі і в Криму, як би їх не називали російська сторона, залишаються тим, чим вони є. І поки російські сили не будуть виведені з території України, в межах її міжнародно визнаних кордонів, вибори там неможливі », – пояснив дипломат.

За словами чиновника, будь-яка «імітація виборів» на цих територіях з боку російських адміністрацій є фальшивою і незаконною, а їх результати є нікчемними.

Він також подякував державам-учасницям ОБСЄ, які займають принципову позицію щодо невизнання проведених Росією виборів на території включеного Кримського півострова і ОРДЛО.

Нагадаємо, що жителі з непідконтрольних Україні територій почали масово скаржитися на те, що у них спостерігаються труднощі зі зняттям готівки з карт «Ощадбанку». Тут є й інший момент – частина таких пенсійних карт вважається простроченими, але термін їх дії продовжувався – таке рішення було прийнято адміністрацією банку в зв’язку з карантином.

Раніше повідомлялося, що в Криму місцева незаконна влада збирається накласти нові обмеження щодо подачі питної води для населення. Такі кардинальні рішення пов’язані з проблемами Сімферопольського водосховища, яке повністю пересохло.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ