Уряд хоче запровадити санкції проти російських авіакомпаній

Поділитися:

В уряді пропонують запровадити санкції проти 13 російських авіакомпаній, які порушили заборону на перельоти до окупованого Криму.

Про це повідомляють журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

Тепер рішення за Радою Національної Безпеки і Оборони. Санкції передбачають повне припинення на три роки транзиту ресурсів і перевезень над територією України. Крім санкцій, передбачається і повна заборона польотів над Україною теж терміном на три роки.

Серед російських авіакомпаній, які потрапили у санкційні списки – «Вологодське авіаційне підприємство», авіакомпанія «Азимут», «Авіасервіс», авіакомпанія «Побєда». Крім того, офіційний Київ попросить міжнародну спільноту також ввести санкції.

Відповідні ноти направлять у США та до країн Євросоюзу. До слова, в уряді пропонують запровадити подібні санкції й до сирійської авіакомпанії Cham Wings Airlines, раніше внесеної до санкційних списків.

Нагадаємо, у листопаді минулого року сорок чотири одиниці повітряного транспорту Російської Федерації арештовані прокуратурою АРК (Автономної Республіки Крим) та міста Севастополя.

Також раніше ми інформували про те, що у вересні прокуратура подала позов до суду про вилучення 65 літаків російських авіакомпаній для польотів до Криму. Причина – порушення правил міжнародних польотів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу