Українську армію годують російської картоплею

Поділитися:

До недавнього часу в Україні працювали три лінії з виробництва картопляного пюре. На поточний момент вони всі закрилися. Тому 100 відсотків картопляного пюре доводиться купувати за межами країни. Про це повідомив на пресконференції директор ПБП «Вимал» (приватного багатопрофільного підприємства) Сергій Самоненко.

Як зазначив директор ПБП, закриття в країні ліній з виробництва пюре з картоплі спричинило неприємні для України політичні наслідки.

«Цей продукт є стратегічно важливим для забезпечення потреб Збройних Сил України. Зараз наша армія використовує картопляне пюре виробництва Російської Федерації, яка за фактом є державою-агресором і реалізує Україні свій продукт», – зазначив Самоненко.

За словами директора, сусідні держави, зокрема ЄС, РФ і Білорусь мають держпрограми підтримки галузі картоплярства. В їх рамках виробникам компенсують вартість кредитних відсотків, витрат на придбання техніки, зрошення, насіння. Діють регіональні програми стимулювання розвитку картоплярства та будівництва переробних підприємств. Подібної програми немає тільки в Україні.

Нагадаємо, Україна стала найбільшим імпортером картоплі в світі: найбільше продукту країна купує у Росії.

Також раніше ми писали про те, що Україна почала закуповувати картоплю у Польщі.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ