Україна відновила конкурси на держслужбу

Поділитися:

Новий закон набрав чинності 6 березня в Україні. Відомо, що документом відновлюються конкурси на зайняття посад державної служби всіх категорій. Крім того, цей закон скасовує обмеження для виконуючого обов’язки міністра.

Тепер, протягом шести місяців з моменту вступу в силу закону, необхідно оголосити конкурси на посади, які займають особи, які уклали контракти про проходження держслужби на період дії карантину.

Слід зазначити, що цей закон скасовує положення, згідно з яким суб’єкт призначення може прийняти рішення про звільнення держслужбовця з посади категорії “А” за власною ініціативою, за поданням прем’єра, відповідного міністра або керівника державного органу, протягом чотирьох місяців з дня їх призначення.

Крім того, зазначений закон виключає обмеження щодо виконання першим заступником міністра або заступниками міністра, якщо посаду міністра вакантна, окремих повноважень міністра. При цьому законопроект №4531, який парламент прийняв на засіданні 16 лютого, передбачав заборону покладати обов’язки міністра на його заступників в разі, якщо посада міністра вакантна. Також передбачалося, що одна і та ж кандидатура на посаду члена уряду не може бути представлена ​​більш ніж тричі протягом року, а також тричі поспіль протягом поточного скликання Верховної Ради.

Нагадаємо, що незабаром українських чиновників зобов’яжуть складати обов’язковий іспит на знання української мови. Тест повинні будуть здати всі особи, які претендують на ту чи іншу посаду в державній службі.

Раніше повідомлялося, що Європейська бізнес-асоціація (ЄБА) виступила за те, щоб відкликати законопроект про введення кримінальної відповідальності за шахрайство з ПДВ.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ